Järvaskogen naggas i kanten?

Svenska kraftnät vill bygga en ny kraftledning förbi Sollentuna mellan Viby och Järvafältet. Man vill bredda kraftledningsgatan för att få plats. Vi menar att den bör grävas ned. Som andra alternativ bör den nya ledningen med stor kapacitet ersätta där liggande ledningar med för liten kapacitet.

Svenska kraftnät vill alltså använda en teknik som ger mycket negativ inverkan på naturen på Järvafältet.

Kommentera

1 thoughts on “Järvaskogen naggas i kanten?

  1. Jag håller helt med. Då man planerar att bredda kraftledningsgatan med ca 100 meter kommer ca 400 000 kmv av natur att skövlas och med EUs nya lagförslag på att återföra natur går detta helt stick i stäv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.